Kirppuilua

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen
Minusta tuntuu, että meitä on monta. Varsinkin muoti- ja lifestyleblogeja selailtaessa vastaan tulee päivittäin bloggaajien tekemiä kirppislöytöjä, puhumattakaan siitä ilosta ja riemusta mitä upeat löydöt löytäjässään aiheuttavat ;) Minä olen myös ahkera kirppiskeiju, pyörin ja hyörin lähikirppikseni läpi varmaankin parikolme kertaa viikossa ja pari kertaa vuodessa vien myös itse itsepalvelukirppikselle tavaraa myytäväksi. Vaatekaappi on taas myllätty, ja tänään kiikutan taas ex-rakkaimpia aarteitani myyntiin.

Siksipä päätinkin tehdä hieman erilaisen postauksen…

 

 

KIRPPISTELYN ABC:

Näin Noora Nettoaa

1. PERUSAJATUS HINNOITTELULLE: Mieti paljonko olisit itse valmis maksamaan tuotteesta. Maksaisitko koinsyömästä teepparista 5 euroa? No niinpä, tuskinpa kukaan muukaan. ”Tämä oli päällä ensitreffeillä exän kanssa, tää on arvokas”. Niin, ehkä sinulle, mutta ei välttämättä kenellekään muulle. Mieti myös, onko tarkoituksesi tehdä huimaa voittoa vai päästä tavaroista eroon.

Hinnoittelussa on lupa käyttää maalaisjärkeä. Kun myyt kirpparilla upouuden tuotteen, jossa mahdollisesti riippuvat vielä hintalaputkin (kyllä, minä vien tänään useita heräteostoksiani tyrkylle;), on toki järkevää pyytää siitä ns. ”omat takaisin”. Ja hintojahan voi toki myöhemmin vielä laskea!

2. Vie myyntiin siistejä vaatteita. Tarkoitan tällä sitä, että pienellä vaivalla, kuten vaatteiden pesemisellä ja silittämisellä, voi tehdä voittoa enemmän. Tiedät itsekin sen tunteen, kun löydät kirpparilta jonkin ihanan, ja kaiken lisäksi puhtaalta tuoksuvan vaatekappaleen..

3. Hintalaput. Kolme sanaa: KIINNITÄ HINTALAPUT HUOLELLISESTI. Tuotetta, jossa ei ole hintalappua, ei luonnollisestikaan myydä eteenpäin. Teippaa, ompele, kiinnitä neulalla. Valitse kuhunkin tuotteeseen sopivanlainen lappu. Esimerkiksi ohuen paperilapun kiinnittäminen ompelulangalla lenkkareihin, ei ole fiksua. Ihmiset sovittavat kenkiä, ja saattavat repäistä lapun vahingossa irti, pahvilappu ja vahva lahjanaru toimivat paljon paremmin.

Joku saattaa jättää ostamatta tuotteesi, mikäli käsialastasi ja ennen kaikkea numeroista ei saa selvää. Kirjoita hintalaput selvästi.
 
4. Ensivaikutelman tekeminen. Ensinnäkin, älä ahtaa pöytääsi täyteen romua. Tavaroita voi viedä lisää siinä vaiheessa, kun jotain on jo myyty. Hyllyille kannattaa etualalle laittaa ehdottomasti parhaimmat tavarasi, ja mikäli mahdollista, seinille tulee ripustaa ne houkuttelevimmat vaatteesi. Kun jokin tuote kiinnittää asiakkaan huomion jo kaukaa, saattaa hän lopulta koluta koko pöytäsi läpi.

5. Varaudu varkaisiin. Varsinkin itsepalvelukirppiksellä, johon tavarat jätetään myytäväksi, rikollisuus valitettavasti roihuaa. Älä vie myyntiin monen sadan euron arvoisia mummun perintöarabioita, jos pelkäät niiden päätyvän pitkäkyntisten taskuun. Joillakin kirppareillahan on turvallisempi vitriinisäilö arvotavaroille sekä vuokrattavia hälyttimiä. Käytä siis edes niitä.

6. Mistä myytävää? Niinkin voi käydä, että pöytäsi tyhjenee hujauksessa, eikä sinulla ole enää tavaraa myytäväksi. Sukulaisia ja kavereita kannattaa kehottaa penkomaan komeronsa mahdollisten ”turhien tavaroiden” löytymisen toivossa. Hekin varmasti mielellään tyhjentävät kaappejaan ;) Pöytävuokra on toki kätevä jakaa puoliksi, jos vuokraatte pöydän kaverinne kanssa yhdessä.

Näitä ohjeita itsekin noudattaen, toivon huimia voittoja tänään alkavalta kirppisjaksoltani :)

Ja hei te kaikki aktiiviset kirppiskävijätamperelaiset, suunnatkaapa nokkanne kohti Jumbo-kirppistä ja pöytää nro 67.
 


Posted in Yleinen by Bella.