Tee se ihan ite- kauluri

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Joko pantanne ovat valmiit? Hyvä. Sillä seuraavaksi pääsettekin väkertämään villapantojenne seuraksi ihastuttavan kaulurin. Joillakin teistä saattee jostakin kaapin perukoilta löytyä esimerkiksi keskeneräinen kaulahuivi (kuka niitä kaulahuiveja oikeasti malttaa valmiiksi asti tehdä?! :D), josta saa kätevästi tehtyä kivan kaulurin ilman suuria ponnisteluja (ja sitten voitkin kaikille väittää, että joo joo, kauluri tästä pitikin tulla;).

Do it Yourself, eli DIY, postauksia on toivottu lisää, joten tässä tiistaiaamun iloksi pienimuotoinen neulomisohje. Ohje on omani, ja sen muokkaaminen on enemmän kuin suotavaa ja sallittua ;)

Valitse mieleisesi lanka ja sille sopivat puikot. Omaan kauluriini valitsin langaksi Novitan Sirkus-langan ja puikoiksi puikot nro 8. Kudo suorakaiteen muotoinen kappale valitsemallasi neuleella (kuvan kauluri tehty helmineuleella, ohjeen voit kurkata Nooran pantaohjeesta sivupalkista). Silmukkamäärät riippuvat siitä kuinka leveän kauluristasi haluat.

Kaulurin voi kiinnittää kahdella tavalla, joko vinosti taittaen tai yhdistämällä sen ikään kuin rinkulaksi.

Kiinnityksessä voitkin antaa mielikuvituksesi lentää. Vinosti taitettu kaulus kiinnitetään kätevästi esimerkiksi jollakin valmiilla rintakorulla tai ruusukkeella. Tässä kiinnitystavassa parasta on ehdottomasti se, että koruun tylsistyessään voi tilalla vaihtaa toisen.

Itse valitsin vaalean kaulurini kiinnitysmekanismiksi tupsut (osaattehan kaikki tehdä näitä vai tarvitseeko opastaa?:). Oman kaulurini kiinnitys mukailee tapaa nro 1, eli se on malliltaan suorakulmion muotoinen. Tupsut kiinnitetään päälle jäävän osioon.

Kiinnityslenkit punoin langasta. Sujauta lankalenkki vaikkapa oven kahvaan ja pyöritä narua myötäpäivään, niin että lanka punoutuu. Irrota lenkki ovenkahvasta, yhdistä lankojen päät ja anna lankanipun kietoutua punotuksi.

Kiinnitä kiinnityslenkit niin, että ne yltävät tupsujen ympärille. Huolehdi, että päättelyt ovat kunnolla tehtyjä.

Persoonallinen kaulurisi on valmis lämmittämään sinua. Itselläni on suunnitteilla jo harmaa ihana joustinneuleesta tehty tuubihuivi, jonka koristelen ruskeilla napeilla. Nam nam, olisipa se jo valmis :D

Pannat menivät eilen kuumille kiville, 1 siellä tosiaan vielä odottelee uutta omistaajansa, ja tämän vuoksi tiedustelenkin tälläistä: vieläkö siellä ruudun toisella puolella olisi kiinnostuneita pantojen ostajia? Pannat saisin myyntiin tällä viikolla :)


Posted in Yleinen by Bella.