Sanaton joutsen

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Lenkkarit: Boycot

Farkut: Only

Takki: H&M

Huivi: H&M

Laukku: Urban Expressions

Neule: Serious Sally

Leffassa pitää olla leppoisessa asussa, mikäli siellä on tarkoitus vain nököttää leffan ajan eikä esimerkiksi lähteä viettämään iltaa ystävien kanssa näytöksen päätyttyä. Rakastan niitä ihania Plevnan nojatuolia, nautin siitä hetkestä, kun mainokset päättyvät ja loputkin valot sammuvat. Siksi haluan myös nauttia leffateatterin pimeydessä olostani.

Paras tapa uppoutua leffan tarinaan, on kaivautua tuolin uumeniin rennoissa vaatteissa. Tänään menossa olivatkin mukana farkut ja löllöneule Serious Sallylta. Villasukat jalassa ettei jalkoja rupea paleltamaan (parhaassa tapauksessa lenkkarit voi potkaista penkin alle) ja lämmin kaulaliina siltä varalta, että ilman päällystakkia rupeaa viluttamaan ja tarvitsee hartioilleen lämmikettä. Tuo ”kaulaliina” on itse asiassa uusi ”viitta” H&M:ltä, joka toimi tosin tässäkin tehtävässään mainiosti. Tummansininen takki oli 10 euron löytö H&M:ltä, joka taitaa tosin vielä joutua talviteloille hetkeksi; +10 astetta odotellessa.

Tampere ei näyttänyt leffaan ajeltaessa erityisen houkuttelevalta. Päinvastoin. Näsinneulakin oli vieläkin harmaampi kuin tavallisesti. Harmaus enteilikin lopulta sankkaa lumipyryä. Kevät on nyt jotenkin kauhean hitaasti lämpiävä tänä vuonna.

Mustan joutsenen koskettava tarina tuli nyt siis nähtyä, ja mulla ei ole oikein mitään sanottavaa leffasta. Ja tämä on pelkkä positiivinen seikka, sillä lähdin leffateatterista kokolailla hirvittävän hämmennyksen vallassa. En ala juonta sen kummemmin pohdiskelemaan täällä; luulen, että leffa pitää itse nähdä, jotta voi päättää pitääkö siitä vai ei. Hämmentävä, kaunis, yllätyksellinen, taiturimainen juonenkerronta. Siinäpä ehkä neljä osuvinta sanaa kuvaamaan elokuvaa. Portman ansaitsi ehdottomasti Oscarinsa, ja myös Mila Kunis vakuutti minut näyttelijäntaidoillaan. Vau ♥


Posted in Yleinen by Bella.