Tehdään mekoista asiaa – ja kisaillaankin vähän!

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Nyt on taas se aika vuodesta.

Lähes tasan viisi vuotta sitten Abi-Noorassa oli havaittavissa pientä panikointia. Faktahan on se, että tuolloin varmaankin reilusti yli puolet Tampereen ylioppilaaksi kirjoittaneista tai valmistuneista suunnistivat suurelle mekon metsästysretkelle Koskikeskuksen yläkerran pikkuputiikkeihin. Jonon hännillä kipitti myös Abi-Noora. Ja kuinkas sitten kävikään. Mekko löytyi heti, ensimmäisellä sovituksella. Musta kaksiosainen prinsessaihanuus ei ollut liian näyttävä, muttei liian pelkistettykään. Se oli kovin minun näköiseni.

Se oli myös neljän muun luokkatoverini näköinen; valmistuneiden neitokaisten päältä löytyi sama mekko keltaisena, vaaleanpunaisena, viininpunaisena ja vaaleansinisenä. Myyjättären sanaan saattoi siis todellakin luottaa. Hän kertoi minulle, että mekkoja on Tampereelle tullut myyntiin vain kaksi. Sitä hän ei kertonut, että oikeastaan mustia versioita mekostani oli tosiaan vain kaksi liikenteessä, muissa väreissä samaa mekkoa oli varmasti myyty kymmenittäin.

Valmistujaiset ja kesäjuhlat ovat täällä taas! Aikainen lintu madon nappaa, ja suosittelenkin aloittamaan mekon metsästyksen hyvissä ajoin. Tänä päivänä vaihtoehtojen runsaslukuisuus saa varmasti monet tuskastumaan jo ennen kauppaan lähtemistä. Nettikaupat tarjoavat naisille rajattomat mahdollisuudet ostaa mekko jopa ulkomailta, ja saada se toimitettuna jopa kotiovelle asti. Kätevistä toimitusmahdollisuuksista huolimatta tehtävä ei todellakaan ole helppo. Mietipä tätä; valokuvat seuraavat sinua elämäsi varrella vuosikymmenien ajan. Niissä hymyilevä neitokainen hymyilee taatusti entistä maireammin, kun yllä on mieluinen mekko. Ei sillä väliä millainen mekko, kunhan se on sinun mekkosi.

Lähdetäänpä näiden ohjeiden kanssa liikenteeseen:

No niin, joko vaihtoehdot on rajattu, tiedät mihin kauppaan suuntaat, mitä väriä etsit ja mikä malli sopii vartalollesi parhaiten? Et välttämättä, mutta ehkä mieli on jo edes hitusen kirkkaampi. Äidilläni on ihana metodi esimerkiksi kirppareita kierrellessään. Hän etsii jotakin tiettyä väriä. Ja uskokaa tai älkää, hän yleensä tekee tällä metodilla mitä ihanampia löytöjä, kun on jo etukäteen aktivoinut aivonsa vain sen yhden värin asteelle. Mahtava idea! Sama toimii taatusti myös mekkokaupoilla. Te, jotka vihaatte pinkkiä, korallin punaista tai hempeyksiä ylipäätään, skippasitte varmaankin tuon ohjeiden yläpuolella olleen kollaasin oksennusrefleksien kera. Niinpä. Taisit juurikin rajata vaihtoehtoja ulos ;)

Mikäli itse suunnistaisin nyt koluamaan mekkomarkkinoita, ottaisin lähtökohdakseni tietyn värin ja mallin. Kevään trendit puhuvat sekä kirkkaiden värien että aremman valkoisen puolesta. Te, jotka painatte päähänne hohtavan valkoisen ylioppilaslakin ja pidätte muutenkin valkoisesta, suunnaksi voisi ottaa esimerkiksi H&M:n Conscious Collectionin. Varovasti kuitenkin itseruskettavien kanssa; valkoinen ja itseruskettava, joka muutenkin värjää vaatteesi, eivät ole toimiva yhdistelmä. ;)

Eikö massamuoti miellytä? Ymmärrän. Pelkäät varmastikin samaa, kuin mitä minulle mekkoni kanssa kävi. Seitsemän valmistunutta samassa persikanvärisessä H&M:n kotelomekossa valokuvaavien äitien ja isien edessä ei sekään ole hyvä juttu. Oletko harkinnut asusi tuunausta? Simppelikin mekko muuntautuu kekseliäiden neitokaisten (tai äitien, tätien ja mummujen) hyppysissä yksilöidyksi muotiluomukseksi. Yksiväriseen perusmekkoon saa ilmettä vaikkapa ommeltavilla strasseilla tai hartioille heitetystä värikkäästä huivista. Etsi oma juttusi.

Sitten on niitä, jotka haluavat säväyttää. Pikkusiskoni Roosa osti oman valmistujaismekkonsa jo vuosi ennen varsinaisia juhlia. Roosa ihastui tuohon Mangon vihreään mekkoon jo silloin niin tyystin, että hän vältti pukuongelmat ostamalla mekon jo reilusti etukäteen. Arvatkaapa näkyikö juhlasalissa toista samanlaista? Roosa onkin mun ehdoton lempparini näissä missikisoissa. Täydellinen ja harkittu kokonaisuus, joka toimii päästä varpaisiin. Keijukainen ♥ 

Roosa osasi leikkiä väreillä taidokkaasti, ja taisi jopa olla aikaansa edellä. Pitkiä ruusu- ja kukkamekkoja kun ovat nyt tv-mainokset ja mallistot pullollaan.

Joko sinä siellä pystyt hyperventiloimatta ihastelemaan esimerkiksi näiden kollaasien mekkoja pitäen ajatuksesi kasassa? Älä huoli, kyllä se oikea mekko sieltä vastaan tulee. Tarvitset vain hyppysellisen kärsivällisyyttä, ripauksen pitkää pinnaa ja ruokalusikallisen tahdonvoimaa. Pidä kokonaisuus mielessäsi; muista, että puvun lisäksi tarvitset siihen myös sopivat asusteet ja kengät. Eli stressinaiheita riittää. Älä panikoi, et ole yksin. Tuhannet muut tytöt painiskelevat samojen ongelmien kanssa, eikä kukaan vielä ole juhlinut valmistujaisiaan alasti. Toivottavasti ainakaan :D

Pieni kisailu ja visailu pitää mielen virkeänä, ja siksipä Curiouser & Curiouser-blogi haastaa kaikki muotisuunnittelijat siellä ruudun toisella puolella töihin ;)

Esittelen blogissani siis kaikki linkittämänne asukokonaisuudet niin, että lukijat pääsevät samalla myös klikkailemaan tiensä teidän blogeihinne.

Ai mikä se palkinto on? Olisiko pieni lahjakortti hullumpi idea ;)

Nyt sitten Laapa, Minnat, Iduska, elisse, Kata, Niina ja kaikki muutkin haasteen kimppuun.

Good luck girls! ♥


Posted in Yleinen by Bella.