Unelmieni kaksiosta/ Makuuhuone

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Viime viikolla täällä blogin puolella pyrähti käyntiin sueraavanlainen ”postaussarja”, josta esittelinkin jo aiemmin Unelmieni kaksion kylpyhuoneen:

”Viime aikoina ei nykyinen asuntomme ole enää oikein tuntunut kovin kodikkaalta ja viihtyiseltä. Asunto on ihana, juuri sopivankokoinen ja hyvänkuntoinenkin, mutta jokin on saanut minut hieman levottomaksi. Jotain pitäisikin nyt asian suhteen tehdä. Annoin ajatuksen ja inspiraatioiden lennellä ja kokosin teille yhteen pienen postaussarjan. Tälläinen olisi minun tämänhetkinen unelmieni huusholli;)”

petivaatteet/tyynyliina: H&M Home, huopa: H&M Home, kattovalaisin: Ikea, ruukku: Ikea, Expedit-hyllykkö: Ikea, verhot: H&M Home, lattiavalaisin: Ikea

Makuuhuoneen yleisilme olisi unelmieni kaksiossa rauhallinen, tunnelmallinen, esteettisesti viihtyisä, mutta mielellään myös moderni ja käytännöllinen. Vaatimuksia toimivalle makuuhuoneelle onkin siis paljon. Pienessä kaksiossa makuuhuone saattaisi sisältää myös työnurkkauksen, ja vaatehuoneen puuttuessa suurin kaappitila tulisi varmaankin löytymään sieltä.

Makuuhuoneissa suurta roolia näyttelevät tekstiilit. Tekstiilien vaihdolla ja muutoksilla, värejä yhdistelemällä ja sekoittamalla, makuuhuoneen ilme muuttuu kerralla. Uuden kaksioni makuuhuone tulisi olemaan selkeä. Haluaisin käyttää pääväreinä harmaan, vaaleansinisen ja ruskean eri sävyjä ja luoda näin ollen rauhallista tunnelmaa maanläheisten värien avulla. Moderniutta makuuhuoneeseen loisivat kauniisti muotoillut esineet. Jykevä musta ruukku, pelkistetty kattovalaisin ja raskasrakenteiset Ikean hyllyköt loisivat makuuhuoneelle perustan. Musta väri toimisi makkarin peruskivenä, jonka ympärille värejä yhdistelemällä luotaisiin harmoninen kokonaisuus.

Vaikka pohjapiirustukseeni olenkin sisällyttänyt myös makuuhuoneeseen työnurkkauksen, en varsinaisia toimistotarvikkeita halunnut tässä postauksessa eritellä. Läppärin saa toki kätevästi sijoitettua hyllykön päälle ja työvaloksi voisi valita vaikkapa jalkavalaisimen. Ihannetilannehan olisi toki se, että toimistonurkkaus olisi asunnossa täysin oma yksikkönsä, eivätkä pöydälle pinotut työpaperit ja -tarvikkeet haittaisi unen päästä kiinni saamista ;)

Psst. Lisäsin tuonne sivupalkkiin pienimuotoisen kyselyn siitä, haluaisitteko, että Curiouser & Curiouser saisi oman ”ryhmänsä” Facebookiin. Ajatus tuntuu itsestä vielä melko jännittävältä, sillä suurelle osaa ystävistäni ja tuttavistani en vieläkään ole kertonut blogista lainkaan (hei vaan kaikille tutuille, jotka siellä anonyymeina blogia lueskelette ;).. Mutta kuulostaisiko idea teistä järkevältä? :)


Posted in Yleinen by Bella.