Lokakuisen Tallinnan taikaa

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Eilinen sateinen ja syksyinen pikavisiitti Tallinnaan osoittautui vallan virkistäväksi reissuksi, ja välillä jo luulin jopa onnistuneeni jättämään viimeisetkin flunssanrippeet Tallinnan puolelle. Noh, tänä aamuna en enää ollut aivan samaa mieltä, mutta reissu onnistui joka tapauksessa hyvin ja Tallinnan Vanha kaupunki syksyisessä muodossa hurmasi minut samalla tavoin kuin kesälläkin. Reissu virkisti ainakin mieltä jos ei kroppaa.

Kuten jo kesälläkin totesin, Tallinnan Vanhassa kaupungissa saisi aikaa kulumaan vaikka kuinka kauan. Pienien putiikkien houkuttelevat ulkoasut aiheuttavat sen, että jokaiseen liikkeeseen tekisi mieli poiketa sisään ja ravintolojen ulkopuolella rooleihinsa eläytyneet sisäänheittäjät saavat ravintoloiden pöydät notkumaan turisteja. Huomasimme Matin kanssa, että Tallinnassa kiertää näemme vastaavanlainen turistibussi kuin Barcelonassa, ja mikä olisikaan mukavampi tapa viettää vaikkapa ensi kesänä yksi päivä Tallinnan nähtävyyksiin tutustuen.

Nauratti oikein hieman edes julkaista eilistä asuani; olin tupannut maihareihini villasukat väkisin, kerrospukeutunut pitkähihaiseen ja villapaitaan ja päälle heittänyt vielä sadetta pitävän nahkatakin. Missioni oli pysyä lämpimänä eikä yhtäkkiä yllättänyt sadekuurokaan päässyt tekemään tepposiaan. Ensi viikolle on luvassa niin paljon ohjelmaa, että nyt ei ole sairastelulle enempää aikaa. Matin upea paita toimittakoon siis tänään asukuvan osuutta. Kivan raikas hupullinen kauluspaita bongattiin Sokokselta Tampereen Muotipäivien aikaan.

Muistatteko vielä muuten nämä laukut, jotk herättivät sekä hilpeyttä että ihastusta esitellessäni niitä viime kertaisen Tallinnan visiittini jälkeen?

Katsokaahan mitä aarteita kyseisestä ikkunasta nyt löytyi! Upeat laukut olisivat rokottaneet tosin lompakkoa aikalailla, joten jälleen kerran tyydyin niitä vain ihastelemaan. Luulen tosin, että vaikka tuollainen laukku itseltäni löytyisikin, sen käyttö jäisi melko vähäiseksi. Katseenvangitsijoita joka tapauksessa!

Onnistunut retki takana siis! Mikäli kaipaat vielä syksyllesi mukavaa ohjelmaa, suosittelen lämpimästi päivää Tallinnassa. :)


Posted in Yleinen by Bella.