Pian!

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Vieläkö muistatte, millä tavalla yllätin äidin viime toukokuussa?

Tuo legendaarinen Facebook-keskustelu alkaa näillä näppäimillä olla totta. Pariisin matkaan on enää reilu kuukausi ja mikä olisikaan parempi tapa karkoittaa syksyn pimeitä mörköjä pois kuin virittäytyminen matkatunnelmaan jo hyvissä ajoin.

Olen aiemminkin jakanut kivoja pikkulukuvinkkejä täällä blogin puolella, enkä nytkään voinut tehdä poikkeusta, kun kirjahyllyni alkoi jo pursuilla Pariisi-aiheisia pokkareita ja kirjoja. Eli nyt kaikki hömppäkirjojen ystävät korvat hörölle! ;)

Lindsey Kelkin ”I Heart Paris” on sitä kuuluisaa tyttöhömppää parhaimmillaan. Rakkauden kaupungissa seikkailevan Angelan elämä on täynnä ihmissuhdedramatiikkaa ja työkiireiden kanssa painiskelua. Unelmien Pariisi ei lopulta vastaa lainkaan Angelan kuvitelmia ja haaveita, vaan pala palalta Angelan täydellinen elämä alkaa säröillä ja luvassa on.. No sitä hömppää tietenkin ;) Kelkin city-tyttöjen kirjasarjaan kuuluvat myös teokset I heart New York, I heart Hollywood ja I heart Vegas.

Jumbo-kirpputorin löytö, parilla eurolla hankittu teos Pariisin viikot, kuuluu ehdottomasti heräteostosten genreen (se riitti tälle Pariisihörhölle, että kannessa komeili tuon unelmien kaupungin nimi ;). Tähän teokseen en ole itse asiassa päässyt käsiksi, mutta takakannen tekstin perusteella on selvää, että tämänkin kirjan lehdillä eletään varmasti Kaunareiden veroista draamaa. Näin voisi päätellä myös WSOY:n sivuilta lainatusta teosesittelystä: ”Alexa, Jessica, Kay ja Maria opiskelivat seitsemän vuotta sitten pariisilaisessa taidekoulussa ja olivat parhaita ystävyksiä. Nyt he vihaavat toisiaan. Vuodet ovat tuoneet mainetta ja menestystä: Alexa on kiitetty teatterilavastaja, Jessica suosittu sisustusarkkitehti, Kay kuuluisa muotisuunnittelija, Maria sukunsa tekstiili-imperiumin perijä. Jokaisen rakkausasiat ovat kuitenkin solmussa. Kun heidän entinen opettajansa kutsuu suosikkioppilaansa syntymäpäivilleen, on aika ratkaista selvittämättömät arvoitukset ja sopia vanhat riidat.” Onko joku teistä sattumalta jo lukenut Pariisin viikot? :)

Oman mainintansa ansaitsevat myös tässä postauksessa Näe ja Koe-matkaoppaat. Barcelonan matkallamme Näe ja Koe Barcelona- matkaopas päihitti kuusi-nolla kaikki muut lukemamme ja mukana raahaamamme oppaat. Tästä teoksesta löytyykin oikeastaan kaikki se tieto, mitä matkalla tarvitsee. Onneksi kirjahyllystä löytyy samainen teos myös Pariisia varten. Siellä se on kiltisti odottanut jo muutaman vuoden ajan reissulle lähtöä :D

Tuolla pienellä Eiffel-torni patsaalla on myös oma tarinansa; isoäitini toi sen mukanaan Suomeen Pariisin matkaltaan, jolla hän oli etsimässä muotiluomuksiinsa uusia inspiraatioita. Mummu ei tosin koskaan kuulemma ehtinyt (vaiko uskaltautunut?) kiivetä tornin huipulle asti, vaan matkamuisto on hankittu tornin juurelta. Minä ja korkean paikan huimaukseni ajattelimme päästä ihan huipulle asti.. :)

// My big dream to travel to Paris is almost coming true! In December me and my mom are having the time of our lives in Paris for few days. Can’t wait! I’m so excited already and to calm myself down I have started to read different kinds of books about the city of love. There’s also some tips for you to read! ♥


Posted in Yleinen by Bella.