VUOREKSEN VIEMÄÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Otahan mukava asento työtuolillasi tai painaudu läppäri sylissäsi vielä hieman syvemmälle sohvan pohjalle. Luvassa on nimittäin kattava, toivottavasti myös inspiroiva, ajatuksia herättävä ja ainakin omalla kohdallani hieman kateuttakin aiheuttava kuvapläjäys Vuoreksesta, kauniista luonnonläheisestä asuntomessualueesta, jonka kolusimme yhdessä kummitätini kanssa läpikotoisin. Tuo neljän tunnin tutustumismatka sisälsi muun muassa tehokkaita porrastreenejä, vaatehuonekateutta, pizzasliceja ja toki sitä tärkeintä, sisustusinspiraatioiden ja ideoiden metsästämistä.

MILLAISELTA NÄYTTÄISI NOORAN UNELMAKOTI?

Nämä alla näkyvät huoneet saivat sydämeni pamppailemaan ja tiedän jo uppoutuvani näitä otoksia katselemaan useasti sitten, kun oman kodin sisustaminen on ajankohtaista.

On hämmentävää löytää niin omannäköisensä koti, johon voisi muuttaa siltä istumalta. Sisustuksen lisäksi kiinnitin toki paljon huomiota pohjaratkaisuihin, käytännöllisyyteen, ja yritin kuvitella itseni todella asumassa näissä upeissa kodeissa. Tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nimeäisin omassa kodissani ehdottomasti avaran pohjaratkaisun ja huonesijoittelun, valoisuuden, käytännöllisyyden ja pohtisin myös sitä, kuinka kodin ylläpitäminen ja huolehtiminen onnistuisi. Yllä olevat kuvat ovat kuitenkin suoraan unelmieni kodista. Huomasitko muuten kuvien hauskat yksityiskohdat; keittiön ruokailuryhmän takana oleva peili on sekä peili että myöskin ikkuna, ja harvinaisen upeaa lasinkäyttöä, löydät makuuhuoneesta, jonka portaikkoa lähinnä oleva seinä on ovineen kaikkineen lasia.

 PARHAAT BONGATUT DIY-IDEAT

1. Nappaa virkkuukoukku käteen ja tuunaa vanhat tylsät henkarit uuteen uskoon!
2. Monen asunnon katseenvangitsijana toimivat ehdottomasti vanhoista valokuvista tehdyt isot taulut. Mikä olisikaan persoonallisempi tapa tehdä kodista omannäköinen..
3. Eräs lastenhuoneen taulu kiinnitti minun huomioni; isoon kehykseen oli kiinnitetty kaikille tuttuja maatilan eläimiä. Hieno kolmiulotteinen taulu oli lastenhuoneessa näyttävä elementti.
4. Tylsät ja perinteiset patterit saavat uuden ilmeen ihastuttavilla tarrakuoseilla. Saman kuosin voi toki näppärästi maalailla myös huonekaluihin.

NÄYTTÄVÄT SISUSTUSELEMENTIT

Itse kiinnitin paljon huomiota talojen sisustusratkaisujen tekstiileihin ja olin positiivisesti yllättynyt siitä, että kirkkaita värejä ja näyttäviä sisustuselementtejä oli käytetty niin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Vaikka monen kodin pintaratkaisut olivatkin pääosin vaaleita sävyiltään, toivat raikkaat värit persoonallisuutta ja kotoisuutta asuntoihin. Alla muutamia minun silmiäni eniten hivelleitä sisustusratkaisuja.

Valkoiset seinät oli monessa kohteessa tosin peitetty kokonaan. Itse ihastelin erilaisten maalausten ja tapettien taitavaa käyttöä osana sisustusta. Erinäisiä moderneja taideteoksia oli myös otettu osaksi huoneiden koristelua.

PARHAITEN JÄI MIELEEN..

Asuntomessualueen yhteydessä on omakoti- ja rivitalojen lisäksi myös kerrostaloja. Erään kerrostalon 4. kerros kätkee sisuksiinsa upean huoneiston. SOS-lapsikylän suureen asuntoon muuttaa jossakin vaiheessa sijaisvanhemmat lapsikatraan kera. Huoneisto on sisustettu palvelemaan lapsiperheen tarpeita, värien käytössä ei ole säästelty ja kukin huone on sisustettu turvalliseksi ja energiseksi paikaksi lapsen kasvaa.

Tässä huoneistossa oli myös muutakin ainutlaatuista; kukin kävijä sai valita värikkään tarran liimattavaksi seinään. Tarran teksti valikoitui sen mukaan, mikä juuri sinulle on tärkeää kodissa.

MUUTA BONGATTUA

1. Messualueelta bongattu ankkamonumentti, joka on tehty autonrenkaista.
2. Vuoreksen Eemelistä löysin jotakin tuttua, samainen IKEAn kaappikello löytyy myös omasta olohuoneestani.
3. Jenni Aholan vaatehuone, vau.
4. Tällä lasilattialla kävely vain omalla vastuulla hame päällä.
5. Hauskasta ritiliköstä on seinäänkiinnitettynä moneksi, esimerkiksi lehtitelineeksi.
6. Tyyliblogistin tuntosarvet nousivat pystyyn, kun huomasin tämän Yakkayn pyöräilykypärän. Kypärän suojus (eli tuo ”hattu”) on vaihdettava ja sen alta paljastuu kovin tavanomaisen näköinen kypärä.
7. Sähkökaappikin voi olla kaunis, kirjaimellisesti kuin taideteos.
8. Prinsessasänky hieman aikuisemman prinsessan makuun.

MESSUMIETELMIÄ

Voi kunpa joskus pääsisin asuttamaan näiden näytteillä olleiden talojen kaltaista kotia. Omasta unelmien kodistani löytyisi valoisuutta ja värejä, paljon pieniä yksityiskohtia ja kodikasta tunnelmaa. Lisäksi en pistäisi ollenkaan pahakseni pientä uima-altaan tapaista, makuuhuoneesta avautuva pieni parveke olisi myös plussaa. Taloni pihalla ei olisi puita, joiden lehtiä joutuisin haravoimaan ja se sijaitsisi lenkkipolkujen läheisyydessä, joilla voisimme Epun kanssa lenkkeillä. Haaveilla saa aina, kunpa joku haaveistani myös toteutuisi.

Messujärjestelyihin olin oikein tyytyväinen; parkkipaikat tosin sijaitsivat Pirkkahallilla (pysäköintimaksu 8€), josta tiheästi liikennöivät bussit kuljettivat messuvieraat suoraan messujen sisäänkäynnille. Nähtävää ja ihmeteltävää oli paljon, mutta tarjolla oli karttoja suunnistuksen helpottamiseksi. Messutarjouksia kannattaa myös tarkastella, erinäisiä lehtiä ja sisustustuotteita oli saatavilla messuhinnoin.

Kaiken kaikkiaan olin todella vaikuttunut tästä ensimmäisestä visiitistäni asuntomessuilla. Matkamuistona hankin teille jaettavaksi messuilta Finlaysonin ”Kotona”-kangaskassin, käykäähän siis osallistumassa arvontaan!

Joko sisustuspeukalot alkoivat syyhytä? Kertokaahan myös omia mietteitänne Vuoreksen messualueesta; löytyikö omien suosikkieni joukosta myös teidän suosikkejanne?

// I spent this Monday getting to know the new area here in Tampere called Vuores. You can find more information here!


Posted in Yleinen by Bella.