PARISIAN CHIC

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Olin kirjaimellisesti tänään aivan pähkinöinä, kun löysin Stockmannilta kirjan, jota olen metsästänyt itselleni jo pitkään. Te, jotka olette blogiani seurailleet jo jonkin aikaa, tiedättekin jo varmaan, että olen toisinaan melkoinen lukutoukka. Oman blogin pitämisen myötä erityisesti muodin maailmassa liikkuva kirjallisuus on vienyt minut mukanaan, ja kirjahyllyyn on pikku hiljaa kertynyt melko muodikas kirjasto. Innolla odotan jo ensi viikkoa, kun postiluukusta pitäisi kolahtaa myös Lauren Conradin uunituore teos. 

Tämä kirja imi minut kuitenkin ensivilkaisun jälkeen mukaansa, aivan kuten epäilinkin. Olisin halunnut tämän teoksen lukea jo ennen viime joulukuista Pariisin matkaani, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ja Pariisi-ikäväni nosti tätä kirjaa lukiessa jälleen päätään niin, että toistekin tuohon ainutlaatuiseen kaupunkiin on päästävä.

Parisian Chic -A Style Guide by Ines de la Fressange, on teos täynnä muotia ja maailmaa, vinkkejä ja intohimoista suhtautumista kohti pariisilaista elämää ja sen ainutlaatuisuutta sekä ripaus huumoria ja itseironiaa. Teosta lukemalla selvität askel askeleelta sen, mitkä ovat niiden upeiden pariisilaisten tyylitaitureiden suurimmat salaisuudet ja millaisia luurankoja, korjaan aarteita, heidän vaatekaapeistaan löytyy. Ines de la Fressange, yksi Ranskan muoti-ikoneista, jakaa lukijan kanssa niin vinkkinsä tyylin rakentamisen kuin myös Pariisissa seikkailun suhteen. Hotelleja, ravintoloita, vaatekaapin kokoamista, pikkukujilla sijaitsevia muodikkaita liikkeitä, joista vain tosi pariisilaiset tietävät.. – kyseessä on siis kaikenkattava opus kuinka olla ”Parisian chic”.


”Parisian style is an attitude, a state of mind. A Parisian steps lightly around the fashion traps of the day. Her secret?”

Tytöt laittakaa tämä joululahjalistallenne; tiedän jo nyt, että niin moni teistä kahlaisi kirjan läpi tiedonjanossaan alta aikayksikön. Itse meinasin Pariisissa lentää pyllylleni, kun täysin tuntematon nuori mies huikkasi Seinen varrella perääni ”Chic!”. Tämän kirjan selattuani läpi en voi muuta kuin hymyillä tuolle lausahdukselle. Jos kyseessä oli aito pariisilainen, oli kyseessä suuremman luokan kohteliaisuus kuin mitä aiemmin osasin kuvitellakaan. 

Hih, tästä on hyvä hipsiä hymy korvissa nukkumaan.

Bonne nuit!


// I have finally found the book, which every fashionista should add to their wishlist for the Christmas. How to be as chic as a real Parisian – Ines de la Fressange with Sophie Gachet will tell you how!


Posted in Yleinen by Bella.