SOMETHING YUMMY FOR YOUR TUMMY

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Toisinaan olen enemmän kuin tyytyväinen päätökseeni pitää blogini tälläisenä suloisena sekametelisoppana. Lokeroituminen esimerkiksi muotiblogiksi olisi nimittäin saattanut aiheuttaa muun muassa sen, että herkullisten porkkanasämpylöiden resepti olisi varmaankin jäänyt kokonaan jakamatta kanssanne.

.. ja tälläisten herkkupalojen ohjeen säilyttäminen vain itsellään olisi ollut äärimmäisen itsekästä lukijoitani kohtaan. ;)

 Meillä
leivottiin siis eilen sämpylöitä, tarkemmin sanottuna
porkkanasämpylöitä, ja pakko hieman leijua sillä, että näin onnistuneita
sämpylöitä en ole vielä ikinä onnistunut tekemään. Iltateen kera nämä
suoraan uunista tulleet palluraiset katosivat hetkessä parempiin suihin
ja reseptin kirjoitin suosiolla pieneen reseptikirjaani, johon olen
matkan varrella tallentanut parhaimpien herkkujen ohjeet.

  NORPAN PORKKANASÄMPYLÄT                          

5 dl maitoa
n. 4 dl porkkanaraastetta/paloja
50 g hiivaa
2 tl suolaa
15 dl sämpyläjauheseos (myös hiivaleipäjauhot käyvät)
100 g voita/margariinia
hunajaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon mukaan hiiva ja suola. Lisää joukkoon jauhoja ja alusta taikina hyvin. Jauhojen lisäyksen loppupuolella lisää mukaan pehmeä rasva ja vähitellen myös porkkanaraaste. Lurauta joukkoon vielä hieman hunajaa (=salainen ainesosani).

Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa.

Pyörittele taikinasta sen kohottua haluamasi kokoisia sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä pellillä hetki. Koristeeksi voit ripotella päälle kaurahiutaleita.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

// I baked these delicious bread rolls yesterday and oh boy, they were so good! I added some pieces of carrot into the dough and I just have to recommend this recipe for everyone! So good! 

Tuotekuvat: Google-kuvahaku


Posted in Yleinen by Bella.