QUITE CHILLY!

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Hrrrr mikä pakkaspäivä tänään onkaan ollut! Siitä tietää, että todella on kylmä, kun aamulenkillä tuo pikkuinen lenkkikaverini koitti kipitellä kotiin äkkiä parhaimmillaan kahdella jalalla pomppien heti kun mahdollista. Eppu on mahtava personal trainer eikä yleensä hätkähdä, vaikka taivaalta sataisi koiran kokoisia rakeita, mutta tänään tuli sillekin pakkasraja vastaan.

Minun pakkaspäiväni kului vauhdikkaan työpäivän merkeissä ja kotona tätä punaposkista ahertajaa odottikin onneksi eilen Oprin inspiroimana tehty lämmin höyryävä kanakeitto. Metsästin netistä erilaisia kanakeiton reseptejä ja päätin testailla myös nyt elämäni ensimmäistä kertaa ruoanlaitossa kerman korvaavaa kookosmaitoa.

// Guys, it’s over minus 20 degrees here in Finland! Quite chilly, I must say! The best way to keep warm is to make delicious (and spicy!) soups, here’s my new favourite: chickennoodlesoup!

Syön talvisin todella paljon erilaisia keittoja ja mielestäni erityisesti hieman tulisemmin maustetut keitot sopivatkin ihanasti pakkaspäivän lämmikkeeksi. Tämä kanakeitto syntyi käden käänteessä, seuraavaa ohjetta noudattamalla:


Laita kattilaan n. 10 dl vettä ja paista pannulla maustamatonta kanaa n. 400 g (suikaleina). Kun vesi kiehuu lisää mukaan kaksi kanaliemikuutiota ja nuudelipakkaus (nuudeleita oman maun mukaan). Paistetut kanasuikaleet lisätään mukaan keitettyjen nuudeleiden sekaan, kuten myös pakastewokvihannekset. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää joukkoon n. 2 dl kookosmaitoa. Sekoita. Mausta oman maun mukaan; itse käytin chilimaustetta, mustaa pippuria, suolaa sekä cajunmaustetta (=mikäli pakkaspäivä ei saanut nenääsi vuotamaan, tämä keitto taatusti saa!). Tuore persilja sopii myös keiton päälle mainiosti!

Viikonloppu! Pitäkää ihana ilta. Minä suuntaan Epun kainaloon sohvan pohjalle! Älkää unohtako, että Korumaa.fi:n kanssa järjestetyn arvonnan osallistumisaika päättyy jo sunnuntaina. <3

// Excellent weekend for everyone!


Posted in Yleinen by Bella.