CHEESE AND CARROTS, LET’S ROLL!!

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Sunnuntain aamiaispöytä on melkolailla täydellinen silloin, kun edessäsi höyryää kuppi kuumaa kahvia, ehkäpä jo aamun toinen kupillinen, uunituore Aamulehti (jonka kansi oli tosin pilattu Tappara-höpötyksellä, viiiitsivitsi) ja pari itsetehtyä sämpylää. Mitä sämpylöihin tulee, olen sitä mieltä, että välillä kannattaa nähdä vaivaa. Helppoahan se on napata kaupan hyllyltä niitä valmiinakin, mutta kotona tehdyt sämpylät ovat kyllä aivan oma lukunsa.

  24 kpl sunnuntai-(tai maanantai- tai tiistai- tai..)sämpylöitä  

 5 dl maitoa tai vettä ♥ 50 g hiivaa ♥ 1 rkl sokeria ♥ ½ rkl suolaa ♥ 50 g voita ♥ 12 dl sämpyläjauhoja ♥ porkkanaa (n. 3kpl) raasteena ♥ juustoraastetta 

Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja lisää mausteet. Alusta taikinaa lisäten joukkoon vähitellen jauhoja ja pehmennyt rasva vasta alustuksen loppupuolella kuten myös porkkanaraaste. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia liinan alla.

Tee taikinasta suunnilleen samankokoisia sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä hetki pellillä. Kostuta sämpylät vedellä (itse käytin sipauksen kananmunaa) ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista, syö ja nauti. Nam.

Mikään ei muuten estä käyttämästä näitä sämpylöitä myös aiemmin esitellyn HEALTHY HAPPY MEAL-hampparipostauksen raaka-aineena!


// This recipe I used to make world’s best homemade bread rolls. A great way to start the new week with this kind of breakfast, do you agree?


Posted in Yleinen by Bella.