”VALOT POIS NY!”

P1146051

Kuulostaako tutulta? Toinen yrittää jo saada unen päästä kiinni, toinen haluaisi vielä lukea jännän dekkarin loppuun. Olen äärimmäisen huono nukahtamaan. Saatan toisinaan melko kiukkuisestikin ilmaista mielipiteeni sängyssä lukemisesta jos omat silmäluomeni painavat jo niin, että kaikki turhat ärsykkeet häiritsevät nukahtamista.

Siinä missä minä yleensä odottelen jo yhdeksän aikaan Nukku-Mattia, oma Mattini kaivaa vasta tässä vaiheessa kirjan esiin ja sytyttää yöpöydän valaisimensa. Argh!  Olen itsekin sitä mieltä, että lukeminen ennen nukkumaan menoa on ehdottomasti järkevämpää kuin esimerkiksi kännykän selaaminen, mutta minkäs sille voi jos oma unirytmi tällaisesta häiriintyy.

P1146067 P1146054

Joulupukki keksi onneksi ongelmaamme ratkaisun. Ostin nimittäin Matille näiden kenkien lisäksi toisenkin paketin. Kun törmäsin pikku-Timiin, tiesin heti, että tämä lukulamppu on löydyttävä tuon lukutoukan joulupaketista. Pienen LED-valaisimen voi kiinnittää kirjan takakanteen ja se antaa valoa niin paljon, että lukeminen onnistuu täysin sen varassa. Valaisin käy täydellisesti myös läppäriin lisävaloksi. Mukana tullut paristo on kestänyt jo aatosta asti päivittäisestä käytöstä huolimatta, joten kaiken kaikkiaan tämä  13 euron sijoitus on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi. Kovaääniset keskustelut nukkumaan mennessä ovat myös vähentyneet huomattavasti, kun minä tyytyväisenä kiskon unta ja Matti saa rauhassa lukea juuri niin pitkään kuin haluaa.

Tervetuloa taloon Tim! ;)

P1146058 P1146059


Posted in and tagged , by NOORA.