KESÄRETKI SUTTISEN TILALLE

Olipa kerran elokuun ensimmäinen, sateella kuorrutettu kesäinen päivä, kun automme nokka suunnattiin kohti Laitikkalaa ja paikkaa, jossa seurueestamme kukaan ei ollut aikaisemmin käynyt. Suunnitelmissamme oli eksyä maissilabyrintin syövereihin, hankkia herkkuja tilapuodista ja nautiskella iltakahvit ihanassa miljöössä. Suttisen tila tarjosi täydelliset olosuhteet tähän kaikkeen.

Suttisen tila sijaitsee tosiaan Pälkäneellä Laitikkalan kylässä ja Tampereelta paikalle ajelee reilussa puolessa tunnissa. Itse bongasin tilan sosiaalisen median kautta ja huomioni kiinnitti eritoten juuri elokuun alussa avautunut maissilabyrintti. Hurjan korkeiden maissien seassa oli hauskaa (ja melko jännittävääkin!) etsiä tietään ulos labyrintista ja kaikki vähääkään kauhuelokuvia katsoneet varmaankin osaavat kuvitella, kuinka kuumottavaakin hommaa tuo oli. Pieni sadekaan ei haitannut seikkailuamme ja tämä elämys oli ehdottomasti kokemisen arvoinen – sisäänpääsymaksuakaan ei labyrinttiin ollut!

Maissilabyrintin lisäksi tilan alueelta löytyy paljon muuta. Tilapuodin hyllyt notkuivat tuoreista herkuista ja yläkerrasta löytynyt puoti jalat alta vasta vetikin. Hurmaavia sisustustuotteita, ihastuttavia asusteita, uniikkeja vaatteita ja täydellisiä lahjatavaroita. Vaikka moni juttu huomioni kiinnittikin, kassalle kiikutin vain Kaisa Turtiaisen ihanan, petroolinsävyisen Paratiisi-mekon, joka onkin näkynyt ylläni jo instan puolella useampaan kertaan. Äiti osti itselleen upeat vihreät puukengät ja Matti vastaleivottua leipää. 

Istahdimme vielä herkuttelemaan retkemme päätteeksi kahvilaan ja kävimme tervehtimässä lopuksi Suttisen tilan eläinasukkaita. Kuten äidin ostama teepakettikin sen totesi, tämä oli ihanan huoleton huviretki kesäillan ajankuluksi! 

 


Posted in and tagged by NOORA.