Mitä saadaan, kun yhdistetään Joulupukilta saatu irtopohjavuoka, herkkuhampaan kolotus ja kasa suussa sulavia aineksia?
New Yorkin juustokakku, luonnollisesti.
Olen AINA halunnut oppia tekemään juustokakun, ja samalla olen kuvitellut sen olevan niin vaikeaa, että tämän amatöörileipurin on turha lähteä edes kokeilemaan. Niinpä uuden irtopohjavuoan innostamana poimin makeannälkääni reseptin MTV3:n Mitä tänään Syötäisiin-ohjelmasta, ja ryhdyin tuumasta toimeen.
HOW TO: NEW YORK’S CHEESECAKE
POHJA
1 pkt kaurakeksejä (n. 175g)
50 g meijerivoita
Murenna sekoittimessa keksit murusiksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksipohjaseos vuoan pohjalle tasaisesti. Psst: Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperi, jotta vuoan irroittaminen on helpompaa kakun ollessa valmis!
2 tlk (a 200g) Valion maustettua sitruunarahkaa
1 tlk kevytkermaa
3/4 dl sokeria
3 munaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
Sekoita ainekset yhteen tasaiseksi seokseksi ja kaada taikinaseos keksipohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. 40-45 minuuttia.
PINNALLE
1 rkl sokeria
1 tlk kevyt kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
Kaada seos uunista otetun kakun päälle.
Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla (pakastemarjat eivät oikein soveltuneet tähän tarkoitukseen).
Nautitaan hyvässä seurassa, Coca-Colan kera tietysti.
// My first cheesecake ever turned out to be one of the most delicious cakes which I have ever baked. So good, that I’m going to use this recipe soon again! Say cheese(cake)!