NÄLKÄPÄIVÄ, YHTEINEN OPERAATIOMME

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen
 ”Nälkäpäivänä ei tarvitse miettiä, olisiko jotain, mitä minä voisin tehdä. Kaikki saavat auttaa.”
 

 

Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, Nälkäpäiväkeräys, järjestetään tänä vuonna 32. kerran. Sain suuren kunnian olla Indiedaysin Lookbook-bloggaajana mukana Indiedaysin ja SPR:n Operaatio Nälkäpäivässä, jonka yhtenä tavoitteista on levittää tietoa muun muassa siitä, miten sinä voit auttaa.

Auttaa voi monin eri tavoin.

Kuten Indiedaysin Emmi ja Nata, sinäkin voit lähteä mukaan lipaskerääjäksi. Kerääjä voi itse valita itselleen parhaiten sopivimman keräyspaikan ja -ajan. Isoimmilla paikkakunnilla ei vaadita myöskään ennakkoilmoittautumista, vaan voit noutaa itsellesi keräysliivin ja -lippaan keräyskeskuksesta. Keräyskeskusten sijainnit voi kurkata täältä! Tarkista linkin takaa tarvitaanko keräyspaikallesi ennakkoilmoittautumista ja muista ottaa matkaasi henkilöllisyystodistus. Pian oletkin jo mukana auttamassa!

Nälkäpäiväkeräykseen voi myös lahjoittaa rahaa monin eri tavoin. Lahjoitus onnistuu niin Otto-pisteillä kuin netissäkin tai voit halutessasi osallistua lahjoittamalla Nälkäpäiväkeräykseen rahaa myös bloggaajien yhteiseen keräyslippaaseen osallistumalla.

Voit myös lahjoittaa näin:

  • suoraan Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000; IBAN: FI06 2219 1800 0680 00;SWIFT/BIC: NDEAFIHH
  • puhelimitse soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 € /puh. + pvm)
  • Lähettämällä tekstiviesti ”SPR” numeroon 16499. Tekstieviestilahjoituksen hinta on 15 €.

Miten Curiouser & Curiouser osallistuu Nälkäpäiväkeräykseen?

Kuultuani bloggaajien yhteisestä keräyslippaasta kävin tekemässä lippaaseen lahjoituksen. Näin yhteinen antamamme apu konkretisoituu lahjoitussummaan, jonka loppusaldo saadaan vielä varmasti nykyisestä nousemaan. Tiesittekö muuten, että jo yhdellä eurolla saa hankittua tarvitsevalle viisi palasaippuaa, 17 eurolla tulevalle äidille äitiyspakkauksen pienokaista varten, 35 eurolla 100 kg hirssiä ja 90 eurolla antibioottikuurin 100 lapselle tulehdusten parantamiseksi. Jokaisella eurolla on siis merkitystä.

Katastrofirahastoon talletettuja varoja ohjataan sinne, missä avun tarve on suurin. Luonnonkatastrofit, jotka saattavat yhtäkkiä tuhota kokonaisten asuinalueiden elinkeinon ja kuivuus, joka viljasatojen näivettymisen kautta saattaa pahimmillaan aiheuttaa  nälänhädän ovat esimerkkejä tilanteista, joihin keräyksellä saavutettuja varoja käytetään. Vaikka suuri osa varoista suuntaakin ulkomaille, osalla avustetaan myös omassa kotimaassamme niitä, jotka ovat joutuneet tilanteeseen, jossa apu on tarpeen.

Halusin tuoda esille keräyksen tärkeyttä myös ideoimalla itselleni aiheeseen liittyvän t-paidan. Välillä yksilö tarvitsee hieman apua ja lisäravinteita kasvaakseen, ettei kasvukausi päättyisi hänen osaltaan vallan. Maasta se pienikin ponnistaa, mutta välillä ympäristön sanelemien tekijöiden vuoksi hengissä sinnittely voi olla äärimmäisen työn takana. Nälkäpäiväkeräys onkin oiva esimerkki siitä kuinka sinä voit tarjota auttavan kätesi ja saada jonkun jossakin kukoistamaan.

 

Jotta Nälkäpäiväkeräys ja tietopaketti tärkeästä ja merkittävästä tavasta auttaa jatkaisivat vielä kulkuaan, haastan bloggaajakollegani Cavan ja Mrs. V:n mukaan haasteeseen! Hienosti tämä samainen haaste onkin jo blogimaailmassa kiertänyt; eilen minut haastoivat Operaatio Nälkäpäivään mukaan sekä MouMou että Khaija!

1. Kerro blogissasi Nälkäpäivä-keräyksestä http://www.nalkapaiva.fi/
2. Kirjoita, miten itse kannat kortesi kekoon: lähtemällä lipaskerääjäksi, lahjoittamalla Otto-automaatilla, tilisiirrolla, netissä tai lahjoituspuhelimella vai osallistumalla bloggaajien omaan virtuaaliseen keräyslippaaseen.
3. Halutessasi voit lisätä blogiisi myös bloggaajien keräyslippaan koodin, jonka saat täältä:http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/ tai kannustaa lahjoittamaan bloggaajien keräyslippaaseen Facebookissa http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/lahjoita/.
4. Haasta mukaan kaksi bloggaajaa.

Kuvat: Curiouser & Curiouser,  Nälkäpäivä-logo täältä


Posted in Yleinen by Bella.