Empun juhlalook/ How to accessorize?

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Lukijani Emppu jätti minulle kommenttiboksiin seuraavanlaista viestiä muutama päivä sitten:

”En oikein tiedä millanen tai millaset korut sopis yhteen juhla-asuun?? mulla on ihan kirkkaan oranssi mekko ja siihen vaalean harmaa huivi ja huivin väriset kengät.. En oikein paljon käytä koruja. Nomination on ainut joka roikkuu kädessäni päivät pitkät. Minkä kokoinen kaulakoru olisi hyvä?? ja millainen käsikoru vai tarviitseeko semmoista ollenkaan.En halua että kokonaisuudesta tulisi täysi katastrofi:/”

// One of my readers, Emppu, left me a question about how to make the perfect partylook around the bright orange dress, light grey shoes and light grey scarf. Here’s what I came up with!

Lähdin pohdiskelemaan asustevalintoja kokoamalla yhteen erilaisia asukokonaisuuksia Empun kuvailemien asun osien ympärille.

Mikäli oranssi mekko on itsessään näyttävä ja sisältää erimerkiksi paljon rimpsuja tai röyhelöitä, tai on koristeellinen tai leikkaukseltaan kovin yksityiskohtainen, lähtisin lisäämään asuun asusteita kovin kovin maltillisesti. Vaalean harmaa korostaa tuota mekon upeaa väriä hienosti, mutta mikäli harmaan sävyt ovat pikemminkin hopeaiset kuin mattaharmaat, valitsisin asusteita ehdottomasti niin, että ne noudattelevat kenkien ja huivin värimaailmaa.

Yllä olevaan asukokonaisuuteen (mekko: Ax Paris/ Nelly.com, huivi: Mango, kengät Nelly Shoes) valitsisin asusteita seuraavanlaisista vaihtoehdoista (kaikki H&M):

Kun olin Boråsissa stailaamassa Nelly.comissa, stailisti jakoi minulle muutaman niksin stailaushommissa käytettäväksi. Vähemmän on enemmän– näyttävä mekko ei tarvitse ympärilleen liikaa sälää, jotka vievät vain huomion pois itse mekosta. Jos mekko on olkaimeton, valitsisin asusteeksi simppelin, mutta isokokoisen kaulakorun tai suuret hopeaiset korvakorut. Jos mekossa puolestaan on hihaa, turvautuisin hopean väriseen isoon rannekoruun. Mielestäni myös Nomination-rannekkeen voi jättää osaksi juhla-asua. Mikäli aiot kuitenkin käyttää koko juhlatilaisuuden ajan esimerkiksi hartiahuivia, kannattaa asusteita valita niin, että huivi ei ole niitä peittämässä.

Entäpä jos mekko on hieman arkisempi, ja haluat muodostaa sen ympärille juhlalookin (mekko: H&M, kengät: Sugerfree Shoes, huivi:H&M):

Rohkea rokan syö. Tällä kertaa satsaisin asusteisiin edellistä lookia enemmän. Jos kengät ja huivi ovat mattapintaiset tai matan väriset kuten myös mekko, kaipaa asu ympärilleen sitä jotakin. Itse lähtisin rohkeasti leikkimään voimakkailla ja elävyyttä tuovilla yksityiskohdilla.

Nykypäivänä kaupat ovat pullollaan mitä upeampia clutcheja ja juhlalaukkuja. Iso clutch (H&M) voi olla näyttäväkin asuste, joka ei kaipaa kaverikseen muita koruja tai asusteita. Leikkisyyttä voi asuun tuoda myös panostamalla hiuksiin; juhlakampauksen voi viimeistellä asuun värimaailmaltaan sopivalla hiuskoristeella (Milajki). Mikäli haluaa asuunsa kuitenkin perinteisempää linjausta ja yhtenäistä, hieman hillitympää kokonaisuutta, panostaisin suuriin korvakoruihin ja jättäisin muut pois.

// How to accessorize? It depends. If the dress by itself is very eye-catching or it has lots of details or layers, I would say less is more. Choose some simple but chic accessories, maybe in silver color, and don’t use too many of them! Sometimes even one big bracelet is enough! On the other hand, if the dress is simple, it may need more accessories. Maybe a huge clutch or great big earrings? Choose the colors wisely and choose items which you like. Try on different kinds of combinations infront of the mirror – that’s how you’ll find the perfect look just for you.

Emppu- toivottavasti postaus oli idearikas ja juhlalook onnistuu mitä parhaiten! Ihania juhlia sinulle ja kiitos mukavasta postausaiheesta! :)

Entäpä te muut; miten sinä asustaisit Empun lookin?


Posted in Yleinen by Bella.