Keittokeskiviikko

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Nooran keittiössä kokkailtiin eilen ihanan talvipäivän kunniaksi keittoa; maailman parasta ruokaa silloin, kun pakkanen paukkuu ja ilma täyttyy lumihiutaleista ♥

Ohje on kovin simppeli ja täysin itse soveltamani. Jätän suosiolla kaikki ne ainekset pois, joista meillä ei tykätä, ja teen keiton tuoreista raaka-aineista. Kaikkihan alkaa siitä, että kuorit n. 5-6 isoa perunaa ja paloittelet ne kattilaan. Samalla, kun pilkot porkkanoita (n. 3-4 kpl) voit jo laittaa perunanpalat kiehumaan ja toisella kädellä paistaa pannulla jauhelihat (n.500g). Itse en juurikaan suolaa käytä jauhelihan maustamiseen, vaan maustan sen suolan sijaan pippurilla ja jauhelihamausteella.

Kun perunat ja porkkanat (eli porkkaviipaleet laitetaan perunoiden kaveriksi kiehumaan parin lihaliemikuution kera) ovat saavuttaneet suunnilleen halutun kypsyysasteen (voit testailla vaikka haarukalla, koska perunat ovat pehmenneet), kaada joukkoon jauhelihat ja sekoita.

Ai siinäkö se oli? Kyllä.

Mausta vielä makusi mukaan ja silppua joukkoon hieman tuoretta herkullista persiljaa.

// My favourite food in winter is definitely different kinds of soups.

Here’s my favourite recipe; potatoes, carrots, minced meat and parsley. ♥


Posted in Yleinen by Bella.