Tuunattu torttu ja muita joulutarinoita

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Rikoin tänään rajoja. Kaikki te, jotka vaalitte joulun perinteisyyttä ja joulupöydässä ette sorru mihinkään uuteen ja ihmeelliseen, vaan odotatte lipeäkalaa ja lihapullia jo kesäkuussa, vaihtakaa kanavaa heti. Täältä tulee nimittäin TUUNATTU JOULUTORTTU.

Olen jo hieman ylensyönyt 24 vuoden aikana niitä perinteisiä sakaratähtitorttuja, joiden sakarat mustuvat uunissa tämän huolimattoman housewifen käsittelyssä ja hillot pursuilevat jo ennen uuniin pääsyä keskikohdasta. Luumuhillolla sotkemisen aika on ohi. Minulla on ratkaisu ongelmiinne.

Herkullisten ja personalisoitujen joulutorttujen tekemiseen tarvitset vain taikinan (ehei, ei sitä itse tarvitse tehdä, kaupan pakasteosastolta löytyy ;), hilloa (ole erilainen nuori ja unohda luumut, valitse vaihtoehdoksi vaikkapa raikas ja jouluinen omena-kanelimarmeladi), värillistä sokeria (no tietysti värillistä, valkoinen on niin kovin tylsää ja jouluna tortutkin saavat olla juhlavia), vettä ja 1 muna.

Katkaise taikinalevyt kahteen osaan ja kaulitse niitä hieman suuremmiksi. Lusikoi hilloa pikkulusikallinen taskun suojiin ja taita tasku kaksin kerroin. Kastele kuitenkin vedellä ensin kaksi tortun reunoista niin, että tasku varmasti pysyy suljettuna. Painele kauniit koristereunat torttuun lusikan päällä.

Taskut pellille ja aurinkorasvaa pintaa. Koristele raesokerilla. Kyseinen torttutaikina vaati kypsyäkseen 225 astetta ja 15 minuuttia.

Leipurina sinun velvollisuutesi on tarkkailla laatua ja vastata seurauksista jos kellotus ei onnistu. Hävitä siis  äkkiä taskujen valmistuttua epäonnistuneet yksilöt. Syömällä tietysti!

Tuliks hyviä? :)


Posted in Yleinen by Bella.