Kevättuulia kotiin

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Pienikin merkki tulevasta keväästä saa ainakin minussa asustavan pikku sisustajan jo liikenteeseen. Talvinen tummahko sisustus ja kodin värit, saavat jo pian väistyä uusien tuulien tieltä, sillä kevättuulet alkavat jo parin kuukauden sisään puhallella voimakkaasti. Onhan ensikuun jälkeen jo huhtikuu. ;)

Olen tälläinen pienen budjetin sisustaja, mikä sopii hyvin yhteen sen faktan kanssa, että kun sisustusvimma iskee, koko kämppä saa kyytiä katosta lattiaan. Huone kerrallaan vaihtuvat verhot ja tekstiilit, ja kukin huone saa oman pikku säväyksensä keväästä sisustukseensa. Nykyisessä 59,5 neliön kaksiossamme olemme asuneet nyt puolisentoista vuotta, ja olohuoneen sisustus on tuossa ajassa vaihtunut värien ja tekstiilien osalta kolme kertaa. Nykyisessä ruskean ja beigen sävyissä olemme tosin pysyneet jo tovin, ja kyseiset neutraalit värit saavat keväänkin tullen jäädä vielä paikalleen. Rakastan tehostevärien käyttöä sisustuksessa, ja ehkäpä keväiset sävyt näkyvät olohuoneessa vaikkapa hiirenkorvien vihreinä tyynyinä.

Tämän kevään pääväriksi valitsin harmaan..

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen väristä harmaa? Tylsä. Niin mitätön. Tapettia. Entäpä jos harmaan yhdistäisikin räiskyvämpään väriin, kuten vihreään. Tunnelmasta tulee hillitty, mutta sieltä joukosta löytää sitä jotakin. H&M: Homen kevätmallisto tarjoaa runsaasti kyseisiä värejä kodin sisustajille, ja makuuhuoneen kokonaisuudesta omalla kohdallani huomion herättivät edulliset ja raikkaat pussilakanasetit sekä hellyyttävät koristereunukset harmaassa tyynyliinassa.

Kevään tulo ei toki aina tarkoita sitä, että värien tulisi räiskyä ja, että ainoat kevätsävyt löytyisivät sieltä värikartan kirkkaimmista väreistä. Meren turkoosia hehkuva kylppäri valloitti minun sydämeni, mutta ah ja voi, niitä meidän ihanan herkän oranssin ja mintunvihreän värisiä laatotuksia kylppärissä. Turkoosi ei oikein tule oikeuksiinsa kyseisten värien rinnalla, joten yllä näkyvä kollaasi jää minun kohdallani vain haaveeksi. Kotiuttaisin kollaasin kokonaisuudessaan meidän kylppäriin, mikäli tilanne olisi laatoituksen kohdalla toinen. Niin kauniita sävyjä ja hauskoja yksityiskohtia! Varsinkin suihkuverho kerää pisteet kotiin (vai tässä tapauksessa koriin;) ja kylppärin lattiapyyhekin soveltuu kauniisti turkoosin eri sävyihin.

Harmaa. Ihana harmaa. Eikä ollenkaan mitätöntä.


Posted in Yleinen by Bella.