Valopilkkumme BLOCK

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Kotimatka töistä kotiin kesti normaalin viiden minuutin sijaan tänään 20 minuuttia. Hengenvaarallisen liukkaat kumipohja-wannabeuggini eivät olleet paras kenkävaihtoehto kuljettamaan uutta tulokasta kotiin. Ilta kääntyi synkän tummaksi, jalkani lipsuivat suojateitä ylitellessäni, koti häämötti silmän kantamattomissa, ja Hennesin wannabe-nahkalaukussa se oli. Meidän uusi BLOCK.

Tai siis Matin uusi Block, mutta ei se oo niin justiinsa. Eks se niin mee, että avoparit jakavat kaiken? Jopa Block-valaisimet, joista avovaimo on vain nähnyt valoisia päiväunia. No minä sain kun sainkin Blockin kotiin turvallisesti ja kolmen palasen yhteen liittäminenkin kävi kovinkin helposti (enkä edes joutunut turvautumaan lampun mukana tulleeseen ohjekirjaseen..).

Design House Stockholmin nettisivuilla Blockista kerrotaan näin:

”When the Block Lamp was introduced in 1996, design juries and lovers of beautiful objects took it to their hearts, where it has remained. The Block Lamp, designed by Harri Koskinen, is still one of Design House Stockholm’s most popular products. With its unique features and Scandinavian touch, it has been part of MoMA, Museum of Modern Art in New York’s collection since 2000. Each part of the block lamp is hand cast and it undergoes an extremely long cooling process to avoid cracking later on if exposed to strong temperature changes. The matt bulb shape is sand-blasted. ”

Harri Koskisen suunnittelema valaisin näki siis päivänvalon vuonna 1996, ja siitä asti se on luonut valoa intohimoisten sisustajien ja meidän muidenkin koteihimme. Tuote on Design House Stockholmin suosituimpia tuotteita edelleen, ja onpa lamppu saanut vakituisen paikan myös New Yorkissa, Modernin taiteen museossa. Design House Stockholmin sivustolla Block-valaisinta myydään hintaan 177,00€.

Meidän mattapintainen, mustalla kangaspäällystetyllä sähköjohdolla varustettu Blockimme oli Matin valmistujaislahja hänen sisareltaan. Lamppu pääsikin kunniapaikalle samaisen sisaren Panamasta tuoman punotun korin viereen makuuhuoneeseen. IKEAn musta Expedit toimii jykevänä alustana tälle katseenvangitsijalle.

Pikkuruinen pörröpääsisustajammekin kipusi heti makuuhuoneen sängylle uutta valaisinta ihmettelemään ja nakertamaan luuta. Kaksi valopilkkuamme samassa kuvassa <3


Posted in Yleinen by Bella.