Vaatekaapin farmarit

CURIOUSER & CURIOUSER | Yleinen

Farmarihousut kehitettiin aikoinaan Italian Genovassa laivaston työhousuiksi lähinnä niiden kestävyyden vuoksi. Nevadassa, räätäli nimeltään Jacob Davis, vei farmarihousujen tuotekehittelyä kuitenkin vuonna 1872 vielä hieman pidemmälle, kun hän keksi vahvistaa saumoja ja muita helposti hajoavia housujen kohtia kupariniiteillä. Kestävät siniseksi värjätyt housut saavuttivat suuren suosion, ja Davis ymmärsi keksineensä jotakin suurta. Hän patentoi tuotteen yhdessä Levi Straussin kanssa ja tuotanto nousi huimaan nousuun saman tien. Aasian maita lukuunottamatta, farkut ovat miljoonien ihmisten käytössä päivittäin joko housujen, hameiden, laukkujen tai muiden denim-tuotteiden muodossa.

Farkut, tai siis farmarihousut, ovat aina muodissa. Välillä farmarit seikkailevat kaupoissa aiempaa ahkerammin, mutta koskaan et ole epämuodikas vetäessäsi farkut jalkaan. Varmoja valintoja siis. Ajattelin esitellä teille eilisestä denim-ostoksestani intoutuneena omat vaatekaappini lempifarmarit:

VERO MODA, 34,95 € UUTUUSTUOTE!

Jos vaatteeseen voi rakastua päätä pahkaa, niin minulle kävi juuri niin eilen! Ostan harvoin vaatteita muuta kuin alennusmyynneistä tai kirpputoreilta, ja hieman podin huonoa omaatuntoa tämän ostoksen vuoksi vielä illallakin kirpaisevan hinnan vuoksi. Mutta kuinka monikäyttöinen tuo Vero Modan uudenuutukainen mekko onkaan. Asusteita muuttamalla mekon voi laittaa päälle töihin tai vaikkapa baariin, vain mielikuvitus on rajana. Suosittelen kaikkia farkkutyttöjä hakemaan kipin kapin omansa! :)

SERIOUS SALLY, n. 12 euroa (Nelly.comin aleista, voittolahjakortilla)

Paita näyttää noin henkarissa kuvattuna pikemminkin kammottavalta, mutta se täyttää kaikki hyvän ja käytännöllisen denim-paidan kriteerit: pehmoista farkkua, upean värinen, peittää pepun ja soveltuu täten legginssikäyttöön eikä hintakaan alennusmyynneissä ollut kova.

VILA, Stockman, hinta n. 15 euroa alennusmyynneistä viime vuonna

En ole ikinä ollut mikään minihamekissa, mutta tämän mekon tyttömäisyys ja erikoisuus valloitti minut totaalisesti. Olin Roosalle pitkään käärmeissäni, kun hän bongasi viimeisen kappaleen mekosta VILAn liikkeestä, mutta onneksi Stokkalle oli vielä yksi samanlainen jäänyt rekille roikkumaan.

H&M, 29,00€

H&M:n lyhyt ja kovin kulutettu vaaleahko farkkutakki lojui mulla pitkään vaatekaapin pohjalla. Takki on kovin lyhyt ja melko vartalonmyötäinen malliltaan ja vasta vähän aikaa sitten tajusin, kuinka upealta se näyttää esimerkiksi löysien tunikoiden kanssa. Ensimmäinen farkkutakki, joka on saanut pysyvän asuinpaikan vaatekaapistani.

ONLY, farkkushortsit alennusmyynneistä

Näitä shortseja olettekin nähneet jo kyllästymiseen asti, mutta edelleen jaksan niitä hehkuttaa! Malli on täydellinen niille (=meille), jotka eivät omista Jennifer Lopez-takamusta. Väri on raikas ja toimii hyvin vaikkapa mustien legginssien kanssa. Kesän 2010 vakiovaruste, vaikka shortsit hankinkin jo pari vuotta sitten.

H&M, farkut, 7 €, alennusmyynnit

Ensimmäiset varsinaiset farmarihousut, jotka kelpuutan top-listalleni. Näissä vain on sitä kaikkea, mitä farmareissa pitääkin olla: muoto, väri ja jotakin erikoista, eli toisin sanoen kaikki kohdallaan. Ostin farkut täysin heräteostoksena edes sovittamatta niitä, mutta farkkulegginssejä lukuunottamatta en enää muita farkkuja juuri käytäkkään. Mikähän siinä muuten on, että jos kauppoja lähtee kiertelemään sen vuoksi, että tarvitsisi farkut, niitä ei koskaan löydy, mutta totaliiset heräteostokset osoittautuvat yleensä parhaimmiksi farkkulöydöiksi? Noh, ehkäpä sitä pitäisi kýsyä vaikkapa Jacob Davisiltä.

Farkkujen ja farkkuvaatteiden asustaminen on mukavaa, ja sopivilla koruilla ja laukuilla voi tyyliä muuttaa silmänräpäyksessä. Yksi jännittävimmistä asusteistani, joka mielestäni toimii hyvin myös farkkujen kanssa on Piecesin kaulahuivi/kaulakoru/naruhässäkkä, jonka ostin muutamalla eurolla Vero Modasta. En oikein vieläkään tiedä, mihin tarkoitukseen tuo juttu on tehty, mutta ihan kivalta se näyttää. :D



Löytyykö teidän kaapeistanne farkkuaarteita?

Päivän kuva: Eppu sai myöhästyneeksi synttärilahjaksi lajitoverinsa pehmolelun muodossa ;)


Posted in Yleinen by Bella.