ERÄS RAKKAUSTARINA TAMPEREELTA

P8304898 P8304928

Minäkin rakastan sitä järvimaisemaa. Sitä, joka avautuu meille museovieraille Sara Hildénin Taidemuseossa elämyksiä etsiessämme. Maisema on itsessään kuin taulu, toisinaan Näsijärven aallot liplattelevat taulussa rajustikin, toisinaan taas on aivan tyyntä ja rauhallista. Maisema ikään kuin elää samanlaisia vaihteluita kuin Sara Hildénin elämä. Välillä myrskyää, välillä katsellaan tyyntä ulappaa. Välillä rakastetaan rajusti, toisinaan itketään katkerasti. Ja siinä välissä myydään muutama takki.

Kävelen Sara Hildénin haudan ohi joka kerta, kun käyn mummun ja vaarin haudoilla Kalevankankaan hautausmaalla. Tyylikäs kivi kiinnittää ohikulkijan huomion, tuttu nimi tuo mieleen museon Särkänniemen vieressä. Mutta voi kuinka vähän loppujen lopuksi tiesinkään tästä tamperelaisesta suuruudesta! Seuratessani eilen ensi-illassa Sara Hildénin (Teija Auvinen) ja Erik Enrothin (Ilkka Heiskanen) elämää Eino Salmelaisen näyttämöllä, tuo liiketoiminnalla, taiteella, rahalla ja rakkaudella kuorrutettu tositarina heräsi eloon ja vei mukanaan. Köyhistä oloista lähteneen määrätietoisen naisen ja voimakkaan taiteilijapersoonan liitto on myrskyisä ja intohimoinen ja yhtäkkiä katsoja huomaakin joutuvansa valitsemaan, kumman puolella hän on. Nyt ei ihastellakaan tyyntä maisemaa tai maalata pehmeitä sävyjä tyhjälle kankaalle, nyt eletään elämää. Yksi asia on kuitenkin varmaa; Saran ja Erikin tarina on yksi suurimmista tamperelaisista rakkaustarinoista.

P8304903 P8304897


PUSERO IVANA HELSINKI    TAKKI ZARA    FARKUT ZARA   LOAFERIT VAMOS    LAUKKU H&M


P8304906 P8304908 P8304933

Sarakin rakasti sitä isoista ikkunoista avautuvaa järvimaisemaa. Järvenranta huvipuiston kupeessa oli kuulemma ainoa oikea paikka hänen museolleen. Olen samaa mieltä, mutta yksi asia jäi harmittamaan; voi kunpa vielä olisi mahdollista piipahtaa  talvitakkiostoksille Rouva Hildénin putiikkiin.

Yksi toinenkin asia jäi hieman kaihertamaan. Kohtasin eilen lämpiössä erään suomalaisen supernaisen, legendaarisen Aira Samulinin, mutta en uskaltanut käydä tervehtimässä häntä. Kun kasvan isoksi, haluan pulputa elämäniloa juuri niinkuin hän. Airalla oli myös illan upein asu, asukuvat Aira Samulinista olisivat kyllä kruunanneet koko illan.

*Teatteriliput saatu TTT:lta.

enkku2-1-1-1

Sara & Erik’s lovestory is a must see/ Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö, premiere 30th of August 2016.


Posted in and tagged , by NOORA.