TAMPEREEN PARAS AAMUKAHVIPAIKKA

IMG_1439 IMG_1445 IMG_1441 IMG_1442 IMG_1444 IMG_1443

Kuvittele mielessäsi lempikahvilasi pöytä ja istahda sen penkkiin. Mitä edessäsi on? Kenties kuppi höyryävää lattea tai haudutettua teetä. Ehkä croissant, ehkäpä lautasellinen brunssiherkkuja. Kenties vihersmoothie. Millainen maisema edessäsi avautuu? Katseletko ohi kiirehtiviä työmatkalaisia vai avautuuko edessäsi rauhallisempi näkymä? Kun sinulta kysytään aamukahvipaikkaa, jossa mieluiten aloitat päiväsi, mitä vastaat?

On suorastaan arjen luksusta nauttia aamukahvi tai -tee kahvilan pöydän ääressä. Viime viikolla ennen erään blogitapahtuman alkua olin keskustassa varttia liian aikaisin, ja päätin käyttää tuon ajan hyödyksi. Avasin lempikahvilani oven ja tilasin itselleni kupin teetä. Twiningsin Berry Burstia. Olin suorastaan onnellinen, kun sain teeni kylkiäisenä myös palan suklaata. Istahdin Pella’s Cafen ikkunapaikalle muiden aamuansa aloittelevien viereen. Toinen näpytteli läppäriään, toinen ropisteli Aamulehteä. Minä vaan nautin hetkestä. Ikkunan takana näkyi pakkasella kuorrutettu maisema, ja monen monta viluisen näköistä tamperelaista, jotka olivat unohtaneet pipat kotiin. Ohi viiletti busseja ja koiranulkoiluttajia. Pian oli aika jatkaa matkaa. Huikkasin ovelta kiitokset vielä tiskin taakse ja sain matkaani iloisen hymyn.

Päivä alkoi erinomaisesti. Ja syytän siitä tuota spesiaalia aamuhetkeä.


Posted in and tagged , by NOORA.