OI MIKÄ MAANANTAI!

P4230476

Joka maanantai sosiaalisessa mediassa törmää ainakin yhteen meemiin, joka ei imartele maanantaita. Maanantailla taitaakin viikonpäivien joukossa olla vähän negatiivinen maine. Onko siis mitenkään mahdollista tehdä siitä viikonpäivien kingiä, päivää, jota odottaa eniten?

Nyt on aika jakaa niksit maanantain nujertamiseksi.

P4230463 P4230466

| yksi | Rankka työpäivä? Ennen kun suuntaat bussipysäkille odottamaan ruuhkaisaa bussia, käväisepä ensin kukkakaupassa. Osta itsellesi kaupan värikkäin kukkakimppu ja aseta se kotiin näkyvälle paikalle. Tapasin aiemmin ostaa kukkia kotiin viikonlopuksi, mutta huomattavasti enemmän kukkakimppu piristää maanantaisin. Perjantaina kun monesti on jo muutenkin ihan kiva fiilis viikonlopun saapuessa.

| kaksi | Ihan pieni reippailu. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta tsempataanpas tänään yhdessä. Käy viemässä vaikka roskapussi ja sen sijaan, että kävelisitkin suoraan kotiovelle, kierräpä pieni, edes vartin, pyrähdys lähinaapurustossa. Saat raikasta ilmaa ja kroppa liikuntaa. Kotiin palatessa on ihan voittajaolo.

| kolme | Mielikuvamatkailua. Siinä ei ole mitään järkeä, että heti töistä kotiin palattuaan alkaa miettiä jo seuraavan päivän projekteja, deadlineja tai työpöydällä odottavaa paperikasaa. Tyhjennä mieli edes hetkeksi työasioista ja lue tovi hyvää kirjaa. Pyri siihen, että et mieti mitään muuta kuin kirjan mukaansatempaisevaa juonta.

P4230484 P4230467

| neljä | Suunnittele maanantaille kivaa ohjelmaa.  Käyn miltei joka maanantai pikkusiskoni kanssa maanantaikaakaolla (kermavaahdolla, tietysti!<3) läheisessä kahvilassa. Jokaiseen maanantaihin kuuluu siis herkkuhetki, jota alkaa monesti odottaa jo sunnuntai-iltana.

| viisi | Treffit. Maanantai on täydellinen treffipäivä! Kokatkaa kotona safkaa valmiiksi jo vaikka tiistaita ja keskiviikkoakin varten (alkuviikko on ihan juhlaa, kun jääkaapissa odottaa valmiiksi tehty safka). Kattakaa pöytään astiakaapin komeimmat kipot ja kupit ja sytyttäkää pari tuikkuakin. Ja hei sinullahan on se kukkakimppukin pöytään laitettavaksi!

Koska kyseessä on kaiken kaikkiaan melko piikikäs päivä, minä käytin iltani kaktusasetelman väkertämiseen. Parin euron tuikkukippoja ja muutama parin euron kasvi Tokmannilta, that’s it. Vaikka itse sanonkin niin työhuoneeni on heti piikikkäämpi mutta viihtyisämpi.

Jaa sinäkin salaisuutesi – kuinka mököttävä maanantai kampitetaan?


Posted in and tagged by NOORA.