MINÄPÄ TIEDÄN MISTÄ JOULUMIELI LÖYTYY

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

*Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi / Koiramäki, rannekkeet saatu.

Vuosien varrella minulle ja Matille on karttunut matkaan vasta jokunen yhteinen, meidän oma jouluperinteemme, jotka vuodesta toiseen näyttelevät kuitenkin jo tärkeää osaa joulussamme. Yksi niistä on aatonaaton herkutteluilta; hankimme erilaisia juustoja ja herkkuja kotiin ja vietämme leppoisaa glögi-iltaa ihan vain kahdestaan. Tämä juontaa juurensa siihen, että olemme toistaiseksi viettäneet aattoillan hyvin pitkälti kumpikin omien perheidensä luona. Toinen tärkeistä perinteistämme on jokavuotinen visiitti Koiramäen Jouluun. Toisinaan olemme käyneet siellä ihan kahdestaan, toisinaan mukanamme on ihana porukka rakkaita läheisiä.

Koiramäen ja Särkänniemen kutsumina astelimme eilen rakkaalla porukalla sisään Koiramäen porteista. Täältäkö se joulumieli löytyisi? Kyllä, juuri täältä, Mauri Kunnaksen taianomaisella joulutunnelmalla kuorrutetusta satumaailmasta.

Ennen kun kerron kuinka ihana iltapäivä meillä eilen olinkaan, vinkkaan heti, että Instagramistani (@nooranappila) löydät arvonnan, jossa arvotaan kaksi lippupakettia (kumpikin palkinto sisältää kaksi ranneketta) ja onnekkaat voittajat julkaistaan jo tänä iltana – joten nyt kipin kapin osallistumaan! Tämä jos mikä on täydellistä ajankulua vaikkapa ensi viikonloppuun, kun Joulupukin saapumista ei enää millään malttaisi odotella.

Tänä vuonna seurueemme ikähaarukka keikkui viiden vuosikymmenen välillä ja väitän ja tiedän, että meistä jokainen nautti seikkailusta joulumaailmassa koko sydämestään. Osa meistä oli paikalla ensimmäistä kertaa ja toiset vanhoja konkareita, mutta tapahtumaan ei kyllästy ikinä. Joka vuosi Koiramäestä löytyy uutta ihasteltavaa! Olen melko varma myös siitä, että Koiramäen Joulusta löytyy se ihkaoikea Joulupukki. Tavattavissa on Pukin lisäksi myös hurmaava joukko eläimiä, sekä tietysti Koiramäen hahmoja, jotka pakkasen purressa nenänpäitä vetävät välillä vierailijoille jopa jumppatuokion. Kahvilasta löydät kaupungin koiramaisimmat herkut (ja Maisemaravintola Välkkeestä parhaan kalasopan!) ja jos hyvin käy, narunvedosta voi lähteä matkaasi vaikka suuren suuri alpakkapehmo.

.. tai sitten narun päässä on joulupossu tai sateenkaarikala, kuten meillä kummitätini kanssa! Valokuvaavan vierailijan näkökulmasta paikka on hurmaava kuvausmiljöö ja huomasinkin monen raahanneen Koiramäkeen oikein kunnolla kamerakalustoa. Tuolla jos missä saa upeita jouluisia potretteja napattua! Tavaraputiikista voi sen sijaan käydä hankkimassa joululahjat tai kotiinviemiset näppärästi ja ohjelmasta kannattaa tsekata ettei vaikkapa porojen ruokailuhetki vaan pääse livahtamaan ohi silmien.

Ja täältä, täältä se joulumieli löytyi. Ei epäilystäkään enää siitä etteikö korvissani soisi koko tulevan viikon ajan joululaulut. Kuusi on haettava sisälle pian ja piparitalkoot aloitettava mitä pikimmiten. Kiitos Koiramäki, että teette joulun vuosi toisensa jälkeen!


Posted in lifestyle and tagged , , , by NOORA.