MITTARIMATOJA YRTTITARHASSA

Kuten olette varmasti huomanneetkin, en ota sisustamista kovin vakavasti. Meillä värit saattavat vähän riidellä keskenään ja toisinaan olohuoneen sohvalle eksyy muun muassa niin säkenöivä sohvatyynyjen sekamelska, että itseänikin hirvittää. Mutta samalla värikäs ja iloinen ympäristö inspiroi ja piristää minua. Siksipä onkin aika taas vähän askarrella! Sen sijaan, että olisin hankkinut yrttitarhaani valmiit liitutaulupohjaiset, yrttien nimeämiseen tarkoitetut tyylikkäät tikut, kaivelin esiin työpöytäni laatikosta ylijääneitä askartelumateriaaleja.

Ja voi pojat millainen mittarimato niistä syntyikään.

Yrttipuutarhan mittarimatoa varten et tarvitse kuin muutaman askartelupallon, pyykkipojan, liimaa ja haluamasi nappisilmät. Liimaa pyykkipoikaan suurimmasta pallosta aloittaen rivi erikokoisia ja erivärisiä palloja ja anna liiman kuivua. Kiinnitä madolle silmät (Tigerista ostamani silmät olivat aivan liian suuret, joten päädyin lopulta leikkaamaan silmiä varten materiaalit mustasta ja valkoisesta paperista).

Tälle mittarimadolle askartelin vielä tuntosarvetkin, jotka sai parhaiten pysymään paikoillaan ompelemalla ne neulalla ja langalla.

Mittarimato yksinään ei vielä auta tunnistamaan yrttipuutarhasi herkkuja, joten leikkaa paperista irti lappunen, johon kirjoitat yrtin nimen. Itse saksin paperinreunat kuviosaksilla, jotta näyttäisi siltä, että tuholainen on jo järsinyt parhaat palat nimikyltistäsi. Itse piilotin aluksi ruukkuun jäätelötikun, jonka varteen kiinnitin toukkapyykkipojalla tuon lapun. Näin ollen sekä nimikylttiä että tikkua voi vaihdella tarvittaessa.

Vaikka minulla ei juuri kokemuksia lasten kanssa askartelemisesta olekaan, voisin kuvitella, että mittarimatojen tekeminen olisi hauskaa puuhaa myös pikkuisten mielestä. Äitienpäiväkukkakin pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin, jos mullan rajasta kurkistelee itsetehty toukka. Ja mikseipä näistä voisi tehdä koristeita pyykkinarullekin- olisi ainakin pyykin kuivumaan laittaminen paljon hauskempaa!

enkku2-1-1-1

It’s time for some crafts! Here’s the newest member of my garden.


Posted in and tagged , , by NOORA.