TERVEISIÄ POHJANMAALTA

P1297270 P1287031P1297264

Matkasimme lauantaina hautajaisiin Pohjanmaalle. Matin pysähdyttyä tankkaamaan autoa legendaarisen Juustoportin kohdalle, päätin verrytellä hieman jalkojani kiertämällä läpi sekä Pentikin Outletin että juustokaupan. Tokihan Tampereelle täytyisi viedä tuliaisina herkullista  narskujuustoa.

Jaettuani eilen Instagramissa kuvan iltapalahetkestämme, alkoi hauska keskustelu siitä, millä nimellä leipäjuustoa pitäisi kutsua. Itse olen aina puhunut narskujuustosta, ja vaikka Matti vielä eilen väittikin kivenkovaan, että olen itse keksinyt koko narskujuusto-nimityksen, hashtagin #narskujuusto takaa löytyi lopulta niin paljon juustokuvia, että Matinkin oli lopulta myönnettävä erehdyksensä. Narskujuusto on ollut lemppariherkkuani jo lapsuudesta asti ja herkku on kyllä nimensä veroinen — kyllähän se narskuu pureskellessa! Keskustelu jatkukoon kommenttiboksissa, narskuuko teillä päin?

P1287027 P1287039 P1287029

Leipäjuustoa popsisi vaikka kuinka ja paljon ihan sellaisenaankin, mutta Juustoportilta ostimme myös perinteikästä lakkahilloa juuston kaveriksi. Yhdistelmä maistuu taivaalliselta! Narskujuusto katosi Pentikin Outletista ostamaltani lautaselta nopeasti parempiin suihin ja Juustoportilta ostamastamme tuoreesta leivästä ja paprikajuustosta en ehtinyt ottaa edes kuvaa ennen kuin herkut oli jo syöty.

Napatkaahan tästä talteen erinomainen pysähdyspaikkavinkki. Syötte sitten juustonne leipäjuustona tai narskujuustona, Juustoportin antimet saavat taatusti veden kielelle!

P1297273 P1286968


Posted in and tagged , by NOORA.